Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z rumem

Składniki:

  • ½ szkl. masła
  • 1/8 szkl. cukru
  • 2 jajka
  • ¼ kieliszek rumu
  • ½ szkl. posiekanych migdałów
  • 1 ½ – 2 szkl. mąki
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Masło ucierać, gdy będzie białe dodać rum, cukier, posiekane migdały oraz wbić jajko.
    Całość dokładnie mieszać w trakcie dodając mąkę aby ciasto było twarde.
    Następnie ciasto dokładnie zagnieść po czym cienko go rozwałkować.
    Z ciasta wycinać foremkami ciasteczka, które posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem oraz zmielonymi migdałami.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *