Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z rodzynkami moczonymi w rumie

 

Składniki:

  • 125 g mąki
  • 75 g rodzynek
  • 125 g masła
  • 125 g cukru
  • 2 jajka
  • łyżka rumu

Sposób wykonania:

  1. Rodzynki namoczyć w rumie.
    W między czasie do masła dodać cukier i całość dokładnie utrzeć.
    Wówczas dodać jajka, połączyć i dodać jeszcze mąkę oraz rodzynki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałego ciasta nabierać łyżeczką ciasto i układać na blasze posmarowanej masłem i posypanej mąką.
    Lekko spłaszczyć i wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika.

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *