Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z makaroników

Składniki:

  • 2 ¾ szkl. mąki
  • 5 jajek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 500 g miodu
  • 500 g rozpuszczonego masła
  • łyżka cukru pudru

    Sposób wykonania:
    Do mąki wbić jajka i dodać sól.
    Całość dokładnie wyrobić i powstałe ciasto wstawić na 30 minut do lodówki.
    Po tym czasie rozwałkować i pokroić tak jak się kroi makaron domowy.
    Niteczki wrzucać na patelni z rozgrzanym masłem i smażyć na złoto po czym odcedzić.
    W miedzy czasie miód gotować na małym ogniu około 15 minut po czym zalać nim miasteczkowy makaron.
    Przełożyć całość do prostokątnej formy i odstawić do zastygnięcia.
    Na sam koniec bloczek pokroić na mniejsze kwadraciki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *