Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z jeżynami

Składniki:

  • 30 dag kruchego ciasta
  • 20 dag jeżyn
  • 20 dag serka mascarpone
  • 2 żółtka
  • 5 dag cukru pudru
  • 2 łyżki cukru

    Sposób wykonania:
    Ciasto rozwałkować po czym wykroić z niego 4 krążki, którymi wylepić małe foremki.
    Nakłuć ciasto widelcem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut.
    W między czasie do mascarpone dodać cukier puder oraz żółtka.
    Całość dokładnie wymieszać i rozsmarować na podpieczonym cieście.
    Posypać jeżynami oraz cukrem i wstawić jeszcze na kilka minut do piekarnika aby cukier się rozpuścił.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *