Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka w cukrze

Składniki:

  • 3 szkl. mąki tortowej
  • kostka masła
  • 3 żółtka
  • 5 dag drożdży
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • 3 białka
  • gruby cukier
  • tłuszcz do formy

    Sposób wykonania:
    Masło razem z mąką utrzeć na gładką masę po czym nie przerywając mieszania di dodawać po 1 żółtku a porem drożdże wymieszane ze śmietaną.
    Całość dokładnie wyrobić po czym ciasto rozwałkować i wykroić z niego szklanką krążki.
    Obtoczyć je roztrzepanym białku i obtoczyć w cukrze.
    Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec aż się zarumienią.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *