Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka migdałowe Ilony

Składniki:

  • 4 żółtka ugotowane na twardo
  • kostka masła
  • żółtko
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. maki
  • skórka starta z cytryny
  • sok z cytryny
  • filiżanka migdałów
  • białko

    Sposób wykonania:
    Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać żółtka, skórkę i sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze mąkę.
    Wymieszać i podstałe ciasto owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykroić z niego krążki.
    Na każdym krążku położyć połówkę moreli.
    Całość posypać cukrem i ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *