Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka maślane z migdałami

Składniki:

  • 175 g masła
  • 140 g miałkiego cukru
  • 1 jajko
  • 280 g przesianej mąki
  • skórka z 1 cytryny
  • 3 łyżki płatków migdałowych

Sposób wykonania:
Masło z dodatkiem cukru utrzeć na puszystą masę, wówczas dodać mąkę, jajko oraz skórkę z cytryny.
Połączyć składniki po czym przełożyć ciasto na stolnice posypaną mąką i dokładnie wyrabiać ciasto.
Z powstałego ciasta uformować wałeczki długości 10 cm, które uformować w literę „S”
Ułożyć je na blasze i posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *