Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka francuskie Ilony

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • jabłka 3 sztuki
  • cukier 2 łyżki
  • jajko 1 sztuka
  • cukier puder 4 łyżki
  • orzechy włoskie posiekane 15 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Jabłka należy umyć i wydrążamy z nich gniazda nasienne, pokroić je w
    kawałki, dusić je wraz z cukrem oraz niewielką ilością wody na mus,
    następnie przestudzić i zmieszać z orzechami. Rozmrożone ciasto pokroić
    w kwadraty 5 cm na 5 cm, na każdym z nich kłaść łyżeczkę ostudzonego
    musu, przykładać drugim kwadracikiem, smarować brzegi i wierzch ciastek
    jajkiem. Piec około 25- 30 minut w temp 180 stopni, posypać cukrem
    pudrem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *