Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka całuśne

Składniki:

  • miód 1/2 szklanki
  • mąka 30 dag
  • cukier 1/2 szklanki
  • jajko 1 szklanka
  • przyprawa do pierników 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • orzechy włoskie posiekane

    Sposób przyrządzenia:
    W rondelku należy podgrzać miód, po czym dodać go do mąki pszennej, po
    przestygnięciu dodać także pozostałe składniki i zagnieść z nich ciasto.
    Ciasto po zagnieceniu należy rozwałkować i wykrawać z niego za pomocą
    szklanki bądź literatki ciasteczka. Każde z ciasteczek należy posypać
    orzechami włoskimi i piec w piekarniku nagrzanym do 15 do kruchości.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *