Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciacho z gruszkami

Składniki:

  • 250 g margaryny
  • 250 g cukru torebka
  • cukru waniliowego
  • torebka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek mleka
  • 4 jajka
  • 0,5 kilo maki
  • 2 łyżki kakaa
  • 5 gruszek małych

 

 

 

Sposób przyrządzenia:

 

Tłuszcz utrzeć z cukrami, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. dodać tez mleko i wyrobić. Przełożyć pół masy do tortownicy (26 cm. Do tego co pozostało wsypać kakao, trochę mleka, wyrobić. Rozsmarować na jasnym cieście. Porobić wzory, aby się ciut poprzechodziły te 2 warstwy. Wierzch wyrównać, poukładać gęsto ćwiartki gruszek. Piec godzinę w 175 stopniach.

 

 

 

 

5 comments for “Ciacho z gruszkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *