Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupiące rybne kotleciki

Składniki:

  • 500 g filetów rybnych
  • 1 kajzerka
  • ¾ szkl. mleka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl. bułki tartej
  • olej

    Sposób wykonania:

    Filety oraz namoczoną w mleku bułkę zemleć po czym dodać posiekaną cebulę zeszkloną na rozgrzanym oleju, posiekaną natkę oraz wbić jajko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *