Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupiąca sałatka

Składniki:

  • 6 łodyg selera naciowego
  • 1 jabłko
  • 1 kiwi
  • 3 polówki brzoskwiń z puszki
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 20 dag jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka skórki starej z cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka startego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    1. Selera pokroić na plasterki, obrane jabłko przekroić na ćwiartki po czym pokroić w plasterki.
      Następnie odsączone z zalewy brzoskwinie oraz obrane kiwi pokroić na cząstki
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
      Jogurt ubić z dodatkiem soku i skórki z cytryny po czym dodać chrzan, sól, pieprz oraz cukier do smaku.
      Sos dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę.
      Całość delikatnie przemieszać i posypać orzechami uprażonymi na patelni.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszka

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *