Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chowder z indyka

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • zielona papryka
  • 2 szkl bulionu
  • 3 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • łyżeczka soli
  • 3 szkl ugotowanego indyka
  • 500 g kukurydzy z puszki
  • ½ łyżeczki tymianku
  • pieprz
  • 3 szkl mleka
  • ¼ szkl posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać pokrojoną w plasterki marchewkę oraz wlać bulion.
Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem około 5 minut.
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, seler naciowy oraz sól do smaku.
Gotować kolejne 10 minut.
Następnie dodać indyka, kukurydzę, tymianek, mleko oraz pieprz.
Całość wymieszać i podgrzewać jeszcze kilka minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *