Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z rzodkiewkami i ogórkiem

 

Składniki:

 

  • ½ l kwasu buraczanego
  • ½ l śmietany
  • ½ l jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki posiekanych listków botwinki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do kwasu buraczanego dodać jogurt oraz śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać.
Dodać listki botwinki, ogórek i rzodkiewkę pokrojone w kostkę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.Udekorować plasterkami ogórka i rzodkiewek.Można również podawac z jajkiem ugotowanym na twardo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *