Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z Acapulco*

*CYKL – przepisy mistrzów

Składniki:

  • pomidory – 200 g
  • utarta cebula – 60 g
  • sok pomidorowy – 500 ml
  • zielona papryka pokrojona w kostki – 100 g
  • czerwona papryka pokrojona w kostki – 100 g
  • ogórek pokrojony w kostki – 100 g
  • ostra papryka chilli – 1 szt.
  • winegret – 100 ml
  • oliwa z oliwek – 200 ml
  • posiekany czosnek – 1 główka
  • sól
  • czarny pieprz
  • starta świeża kolendra
  • kwaśna śmietana do przyozdobienia

Sposób przyrządzenia:
Utrzeć pomidory z 30 g cebuli. Dodać do nich resztę składników, zostawiając na boku ok.1/4 produktów. Doprawić i zblendować. Zupę ozdobić kolendrą i kroplami kwaśnej śmietany. Na środku talerza ułożyć z pozostawionych produktów stożek, który konsument może sam zmieszać z zupą.

Autor: Kurt Scheller

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *