Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik wiosenny z ogórkiem i koperkiem

 

Składniki:

  • kefir lub zsiadłe mleko 1,5 litra
  • śmietana 1/2 litra
  • ogórek zielony 10 dag
  • koperek
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • woda 1 szklanka

 

 

Sposób przyrządzenia:
Wodę należy zagotować, następnie zmieszać z kefirem oraz śmietaną.
Następnie należy obrać ogórka i drobno pokroić, dodać do kefiru, po czym
dodać sok z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość
należy dokładnie wymieszać i dodać posiekany bardzo drobno koperek.
Chłodnik należy podawać ochłodzony.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *