Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik Renaty

Składniki:
4 szklanki jogurtu naturalnego
duży pęczek botwinki
zielony ogórek
pęczek rzodkiewek
2 jaja ugotowane na twardo
3 łyżki soku z cytryny
duża ilość posiekanego koperku, natki oraz szypiorku
łyżeczka przyprawy typu vegeta
cukier, sól
 


Sposób wykonania:
Warzywa umyć. Botwinkę drobno pokroić i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soku z cytryny i przyprawy typu Vegeta. Ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z ugotowaną i przestudzoną botwinką, ogórkiem i pokrojonymi rzodkiewkami oraz posiekaną zielenią Doprawić do smaku cukrem i solą. Wstawić na 2 godziny do lodówki, a przed podaniem każdej porcji włożyć pół jajka.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Renata Kałużna

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *