Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chlebowa zupa z serem

Składniki:

  • 88 kromek wiejskiego chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • 200g sera gruyere
  • 1, 25 l bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. W rozgrzanym piekarniku zarumienić kromki chleba po czym natrzeć je czosnkiem.
      Następnie układać kromki chleba w glinianym naczynie przekładając plastrami sera.
      Oprószyć solą oraz pieprzem i zalać całość rosołem.
      Wstawić o piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 15 minut.
      Rosół powinien być cały wchłonięty przez chleb.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *