Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chlebek babuni

Składniki:

  • 600 g twarogu
  • ½ łyżki kaszy manny
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 150 g rodzynek
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • cukier waniliowy
  • sól
  • konfitury

Sposób wykonania:

  1. Twaróg połączyć razem z rodzynkami, kasza manną, 2 jajkami i białkiem.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem i cukrem waniliowym.
    Z powstałej masy formować kulki, które obtoczyć w mące i ułożyć na blasze wysmarowanej masłem.
    Posmarować je jeszcze roztrzepanym żółtkiem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 10-15 minut.
    Podawać z konfiturami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *