Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chleb na szybko

 

Składniki:

  • 6 szkl. mąki
  • 2 szkl. otrąb pszennych
  • 2 łyżeczki soli
  • 4 szkl. letniej wody
  • 1 kostka drożdży
  • 2 łyżeczki cukru

 

Sposób wykonania:

  1. Drożdże rozkruszyć, zlać 4 łyżkami ciepłej wody, dodać jeszcze cukier, wymieszać i odstawić.
    W między czasie mąkę wmieszać z solą i otrębami i wodą.
    Następnie dodać drożdżowy rozczyn i całość dokładnie wymieszać.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem. Wstawić dorozgrzanegopierkanika i piec do zarumienienia.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *