Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chili bezmięsne

Składniki:

  • łyżka oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • łyżeczka kuminu
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 4 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • 1/3 szkl wody
  • łyżka sosu tabasco
  • sól
  • szkl kaszy bul gur
  • 500 g czerwonej fasoli z puszki

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekać cebulę, wówczas dodać kumin, cynamon oraz czosnek.
Całość dokładnie wymieszać i wlać zalewę z pomidorów oraz wodę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i tabasco.
Trzymać na ogniu około5  minut po czym dodać kaszę i gotować kolejne 5 minut.
Następnie dodać  posiekane pomidory razem z fasolą.
Wymieszać i dusić ostanie 10 minut pod przykryciem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *