Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulaki

Składniki:

    • 8 pojedynczych piersi z kurczaka
    • 3 śmietany 30%
    • 5 zup cebulowych Knor( nie gorący kubek, tylko duża zupa w saszetce)


    Sposób przyrządzenia:
    W naczynie żaroodporne wlewamy troszkę śmietany i rozsmarowujemy cale dno, Układamy piersi z kurczaka (nie przyprawione) na płasko tworząc 1 warstwę i polewamy ja śmietana i posypujemy zupa cebulowa, następnie kładziemy 2 warstwę piersi i znowu polewamy śmietana i posypujemy zupa! Tworzymy tyle warstw na ile wystarczy piersi z kurczaka. śmietana zalewamy tak by poziom śmietany był taki jak poziom piersi. Wstawiamy przykryte naczynie żaroodporne do nagrzanego piekarnika (180 stopni)i czekamy aż śmietana się podniesie, od podniesienia śmietany czekamy 30minut i możemy wyciągnąć z pieca. Podawać z ryżem.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez fenomanalny

1 comment for “Cebulaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *