Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebula z niespodzianką na grilla

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • ½ kg mielonego mięsa drobiowego
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 czerwona papryka
  • szczypta majeranku
  • ½ szklanki startego żółtego sera Gouda
  • 3 jajka

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, przekroić wzdłuż na pół , zblanszować i wyjąć kilka warstw wewnętrznych. Warstwy wewnętrzne drobniutko posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Do mielonego mięsa dodać jajka, paprykę, posiekaną cebulę i doprawić do smaku solą i pieprzem i majerankiem, dokładnie wyrobić mięso. Przygotowaną masą napełnić środki cebuli. Każdą porcję zawinąć w folię aluminiową i piec na rozgrzanym ruszcie około 30 minut. Rozwinąć i posypać startym żółtym serem Gouda. Piec jeszcze 5 minut.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *