Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebula w śmietanie

Składniki:

  • 600 g małych cebulek
  • 2 łyżki masła
  • 1łyzeczka mąki
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Cebulki obrać po czym wrzucić je do 250 ml wrzątku i gotować około 15 minut.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją śmietaną i dodać cebulki razem z płynem w którym się gotowały.
    Całość gotować jeszcze około 10 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *