Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Carpaccio z tuńczyka Marty

Składniki:

  • 350 g świeżego tuńczyka
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki wytrawnego wina sherry
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżeczki kaprów ze słoika

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczonego tuńczyka owinąć w folie aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.
    W miedzy czasie oliwę roztrzepać razem z sherry, octem, solą oraz pieprzem po czym dodać posiekaną cebulkę.
    Tuńczyka wyjąć z zamrażalnika i pokroić na cieniutkie plasterki, które ułożyć na talerzu u skropić sosem.
    Udekorować kaparami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *