Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Carpaccio z cielęciny z pomidorkami

Składniki:

  • 20 dag polędwiczki cielęcej
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 łyżka miodu
  • sok z ½ cytryny
  • 4 łyżki oleju orzechowego
  • sos winegret
  • kilka obranych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso zawinąć w folię aluminiową  wstawić do zamrażalki na 2 godz.
    W między czasie listki tymianku wymieszać z miodem, olejem, 2 łyżkami soku z cytryny, solą oraz pieprzem.
    Pomidorki wymieszać z sosem.
    Następnie polędwice wyjąć z zamrażalki i pokroić w bardzo cienkie plasterki, które ułożyć ładnie na półmisku.
    Dodać sos z pomidorkami.
    Całość można posypać orzechami

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *