Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cannelloni z farszem mięsnym

Składniki:

    • 350 g mieszanego mięsa mielonego,
    • 2 łyżki oleju.
    • 1 cebula,
    • 1 ząbek czosnku.
    • 1/2 pęczka oregano,
    • 200 g pokrojonych pomidorów (z puszki),
    • 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, czarny pieprz,
    • 16 rurek cannelloni
    • 250 g sera ricotta,
    • 375 ml mleka.
    • 4 łyżki startego parmezanu.


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i przesmażyć. Oregano opłukać i osuszyć, listki poodrywać od gałązek i dodać do mięsa. Następnie dodać 4 łyżki pomidorów i zielony pieprz, smażyć ok. 5 minut na wolnym ogniu, stale mieszając. Mięso doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Resztę pomidorów ułożyć wokół cannelloni, na makaron wyłożyć ser z mlekiem, posypać parmezanem. Cannelloni piec ok. 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *