Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cannelloni faszerowane paluszkami krabowymi lub mięsem kraba

Składniki:

  • 12 rurek makaronu cannelloni

Farsz:

  • 50 dkg paluszków krabowych
  • ¾ szklanki tartego sera parmezan
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz
  • posiekane, ulubione zioła

sos beszamelowy
¼ szklanki tartego parmezanu

Sposób przyrządzenia:
W dużym garnku doprowadzić do wrzenia, dodać makaron, gotować około 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić aby makaron obciekł. Przygotować farsz. Paluszki krabowe drobno pokroić, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić rurki makaronu, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polać obficie sosem beszamelowym, posypać tartym parmezanem. Tak przygotowany makaron zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *