Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Pierś z indyka na słodko- kwaśno

Składniki: 2 piersi z indyka 2 łyżki powideł śliwkowych 5 łyżek oliwy 4 łyżki octu balsamicznego 35 dkg śliwek węgierek/mrożonki/ pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 2 kostki cebulowe Sposób przyrządzenia: Powidła wymieszać z 1 łyżką octu balsamicznego i 2 łyżkami oliwy. Mięso umyć, osuszyć i posmarować przygotowaną mieszanką, oprószyć solą i pieprzem, odstawić do…

Indyk w sosie czosnkowo-jabłkowym

Składniki: 1 duża pierś z indyka 4 łyżki miodu 4-5 ząbków czosnku 3-4 jabłka przyprawa do indyka przyprawa curry zioła prowansalskie bazylia, słodka papryka proszku 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Przyrządzić marynatę: oliwę wymieszać z przyprawą z indyka, dodać przyprawę curry, słodką paprykę w proszku, i zioła. Mięso natrzeć marynatą, włożyć na…

Pulpety indycze

Składniki: ½ kg mielonego mięsa z indyka ½ szkl. bułki tartej 2 jajka 2 ząbki czosnku sól pieprz mąka przyprawa do grosa olej Sposób wykonania: Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą z wody bułkę, jajka oraz rozgnieciony czosnek. Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa. Z powstałej masy uformować…