Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Burger wołowy z papryką

Składniki:

  • 600 g mielonej wołowiny
  • ½ łyżeczki aromatyzowanej soli
  • 1/8 łyżeczki suszonej czerwonej papryki w płatkach
  • ½ szkl. pokruszonego sera
  • ¼ szkl. pokrojonego w cienkie plasterki pora
  • 2 łyżki oleju roślinnego

Sposób wykonania:

  1. Do wołowiny dodać paprykę, ser oraz sól do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy uformować 4 krążki, które smażymy na rozgrzanym oleju, tak długo jaki efekt chcemy uzyskać.
    Mięso półkrwiste będzie gotowe już po około 5 minutach.
    Po tym czasie przełożyć burgery na talerz, przykryć je folią aluminiową i odczekać 5 minut za czym podamy je na stół.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *