Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki z chrzanem ze słoika

 

Składniki:

  • 500 g buraków
  • 4 łyżki starego chrzanu
  • 50 ml octu winnego
  • cukier
  • sól
  • szczypta kminku

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone buraki wstawić na 15 minut do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni.
    Po tym czasie wyjąc je z piekarnika, obrać i zetrzeć na tarce.
    Następnie do buraków dodać chrzan i dokładnie wymieszać.
    Natomiast do octu dodać kminek, cukier oraz sól.
    Doprowadzić do wrzenia i zalać nim buraki z chrzanem.
    Całość dokładnie wymieszać  i przełożyć do słoików.
    Odstawić co najmniej na 2 dni potem można podawać.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *