Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki w miodowym sosie

 

Składniki:

  • 6 buraków
  • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 2 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • ¼ łyżeczki zmielonego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Buraki ugotować po czym je odcedzić, obrać  a gdy ostygną pokroić w plastry.
    Następnie w rondelku rozgrzać masło.
    Wówczas wrzucić do niego sok i skórkę z pomarańczy, miód oraz imbir.
    Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać do połączenia się składników.
    Przełożyć sos do buraków.
    Delikatnie przemieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *