Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraczany krem

Znakomite przepisy na gęste zupy, kremy. Dziś podajemy przepis na buraczany krem. Aby go wykonać będziesz potrzebować: buraków, ziemniaków, cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • 3 buraki czerwone
  • 4 ziemniaki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4,5 szkl bulionu
  • 1 szka mleka kokosowego
  • 1 łyżka masła 
  • sól 
  • pieprz 
  • sezam do posypania
 

Sposób wykonania:

  1. Obrane buraki i ziemniaki pokroić w kostkę.
    Cebulę i czosnek również obrać i drobno posiekać.
    Wrzucić wszystko do garnka z rozgrzanym masłem.
    Trzymać na ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie zalać całość bulionem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać sezamem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *