Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion pełen przypraw

 

Składniki:

  • 75 dag wołowiny z kością
  • włoszczyzna z kapustą
  • 1 cebula z wbitymi w nią 2 goździkami
  • 3 suszone  grzyby
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren jałowca
  • 5 ziaren pieprzu
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które zalać 2 litrami wody.
    Trzymać na ogniu około 1 godziny.
    W trakcie gotowania usuwając powstającą szumowinę.
    W miedzy czasie cebulę podpiec w piekarniku i po  godzinie dodać do bulionu.
    Wrzucić jeszcze  pokrojone włoszczyznę razem z przyprawami  i gotować kolejną godzinę.
    Po tym czasie przecedzić i doprawić.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *