Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion drobiowy z czosnkiem i pieczonymi ziemniakami

Składniki:

  • 1,5 litra esencjonalnego bulionu drobiowego
  • 4 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 4 pieczone ziemniaki
  • 3 pokrojone w cienkie plastry łodygi selera naciowego
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta nasion selera
  • suszona bazylia i rozmaryn do smaku

Sposób przyrządzenia:
Upieczone w piekarniku ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. W rondlu zeszklić na odrobinie masła czosnek, dodać pozostałe składniki, doprowadzić do wrzenia, gotować aż ziemniaki będą miękkie, skorygować smak przyprawami i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *