Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń śmietankowy z jagodami

 

Składniki:

  • 0,5 l słodkiej śmietanki
  • ¾ szkl. cukru
  • laska wanilii
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki zimnego mleka
  • jagody/poziomki

 

Sposób wykonania:

  1. Do śmietanki wsypać cukier i wrzucić laskę wanilii.
    Podgrzewać na małym ogniu aby cukier się rozpuścił, wówczas wyjąć wanilię a dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinie mleka.
    Całość dokładnie mieszać ale nie doprowadzić do wrzenia.
    Następnie przelać do budyń do małych kieliszków i odstawić do zastygnięcia.
    Przed podaniem na wierzch wysypać owocami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *