Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń czekoladowy Roberta

Zastanawiasz się co przygotować dziś na deser? Przygotuj pyszny budyń czekoladowy. Do jego wykonania będziesz potrzebować: mleka, kakao, cukru i odrobinę mąki pszennej i ziemniaczanej.  
 
 Składniki:
  • 1,5  szkla mleka 
  • 1 łyżka cukru 
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • czekolada do posypania 

Sposób wykonania:

  1. 1 szklankę mleka wlać do rondelka.
    Dodać do niego cukier i razem zagotować.
    Wówczas do reszty mleka dodać mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i kakao.
    Dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki z mąki i przelać do rondelka z gotującym się mlekiem.
    Całość mieszać trzymając na małym ogniu, aż powstanie gładkie, jednolity budyń.
    Gotowy przelać do salaterek i przed podaniem posypać startą czekoladą.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *