Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie z sałatka selerowa

Skład:

  • 8 połówek brzoskwiń z kompotu
  • 2 winne jabłka
  • średni seler
  • 3 łyżeczki soku cytrynowego
  • 2 łyżki grubo siekanych orzechów
  • 2 łyżki majonezu,2 łyżki serka hormonizowanego lub b. gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz, cukier
  • liście sałaty

 

 

 

Sposób wykonania:

Obrać seler i pokroić w plastry, obgotować krotko w malej ilości wody
(wodę użyć do zupy), seler ma być twardawy. Wyjąc, skropić sokiem
cytrynowym, pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, skropić
cytryna, połączyć z selerem. Dodać majonez i serek, doprawić sola, pieprzem
i cukrem, dobrze wymieszać. Połówki brzoskwiń napełnić kopiasto sałatka i
posypać orzechami, podawać ochłodzone na liściach sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *