Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie z migdałami w sosie

Składniki:

  • puszka brzoskwiń w syropie
  • bita śmietana
  • płatki migdałowe
  • 3 łyżki syropu z brzoskwiń
  • 3 łyżki białego deserowego wina
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • łyżeczka cukru

    Sposób wykonania:
    Do rondelka wlać miód, dodać wino, syrop oraz cukier i całość zagotować na małym ogniu cały czas mieszając.
    Po upuszczenia się cukru zdjąć z ognia.
    Następnie do szerokich szklanek przełożyć połówki brzoskwiń i polać je sosem.
    Na samej górze rozłożyć grubą warstwę bitej śmietany i posypać ją płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *