Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka z boczkiem czosnkiem pachnąca

Składniki:

    • 75 dkg młodej brukselki
    • 6 plastrów pokrojonego w kostkę boczku
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • 6 pokrojonych w cienkie plastry ząbków czosnku
    • ¾ szklanki bulionu mięsnego
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu wytopić boczek, zarumienione skwarki wyłożyć na talerz. Na pozostałym w rondlu tłuszczu zeszklić cebulę, dodać pokrojone na połowę brukselki, smażyć 3 minut. Dodać czosnek i po 3 minutach smażenia całość podlać bulionem. Gotować 2 minuty, przyprawić solą i pieprzem, posypać skwarkami z boczku i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *