Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka w sosie paprykowym

Składniki:

  • 1 kg brukselki
  • 2 cebule
  • 5 dag kiełbasy
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 ½ szkl. bulionu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 15 dag kwaśnej śmietany
  • łyżka słodkiej papryki
  • sól
  • cukier

    Sposób wykonania;
    Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać kiełbasę pokrojoną na plasterki, brukselkę oraz czosnek.
    Całość zalać bulionem, doprowadzić do zagotowania i trzymać na ogniu około 20 minut.
    Na sam koniec zagęścić całość mąka wymieszaną ze śmietaną, ponownie zagotować i doprawić do smaku solą, cukrem oraz papryką.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Annę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *