Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka w śmietanie

Składniki:

  • 800 g brukselki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczką mąki
  • 100 ml śmietany
  • 200 ml wywaru z grzybów
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Oczyszczoną brukselkę zalać wrzątkiem, osłodzić i osolić do smaku i gotować około 15 minut.
    W między czasie cebulkę posiekać zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć ją mąką, wymieszać i rozprowadzić śmietaną oraz wywarem.
    Dokładnie wymieszać i dodać brukselkę.
    Trzymać na ogniu ostanie 15 minut.
    Na koniec doprawić do smaku.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *