Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brązowy ryż z pomidorami

Składniki:

  • 450 g brązowego cukru
  • 500 g pomidorów winogronowych
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • oregano
  • 8 listków bazylii
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ryż zalać ok. 2 litrami osolonej wody i ugotować.
    W między czasie pomidory przekroić na połówki i ułożyć na sitku do cedzenia, odstawić na 20 minut.
    Następnie dodać do pomidorów posiekaną cebulę, czosnek, oregano, 3 łyżki oliwy, bazylie, sól oraz pieprz.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Miękki ryż skropić pozostałą oliwą i polać pomidorową pastą.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *