Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Botwina

Składniki:

  • botwinka 1 pęczek
  • jabłko 1/2 sztuki
  • koperek 2 łyżki
  • marchewka 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • cytryna 1 ćwiartka
  • śmietana 18% 1 łyżka
  • ocet 1 łyżka
  • cukier 1 łyżka
  • ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • woda 1,5 l

    Sposób przyrządzenia:
    Botwinkę należy umyć, buraczki obrać i wstawić do garnka z zimną wodą,
    do wody należy dodać pietruszkę i marchew, a następnie wycisnąć sok z
    ćwiartki cytryny, dodać do smaku ocet sól i pieprz. Barszcz należy
    ugotować. Następnie wyjąć warzywa, zostawiając w nim tylko buraczki i
    łodygi, na sam koniec należy zaprawić go śmietaną i i wrzucić do
    barszczu drobno pokrojony koperek. Osobno ugotować ziemniaki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *