Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boeuf Stroganow

Skład:

  • polędwica wołowa
  • cebula
  • pieczarki
  • masło
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka musztardy
  • śmietana
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Polędwicę pokroić na plastry o grubości 1/2 cm, następnie pokroić wzdłuż ścięgien na paski o szerokości 1 cm. Pokroić cebulę w krążki, pieczarki na cienkie plasterki i podsmażyć to na oleju ok. 25 min, do odparowania soku z pieczarek. Na drugiej patelni roztopić masło i szybko mieszając smażyć wołowinę ok. 4 min. Mięso dodać do pieczarek i cebuli, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z musztardą i śmietaną. Całość chwilkę poddusić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *