Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczniaki w jajecznicy

Składniki:

    • 25 dkg boczniaków
    • 1 cebula
    • masło do smażenia
    • 3-4 jajka
    • ½ szklanki mleka


    Sposób przyrządzenia:
    Boczniaki umyć ( nie moczyć ), pokroić w paseczki. Cebule pokroić w ćwiartki i zeszklić na roztopionym maśle. Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Jaja wybić do miseczki, wlać mleko i rozkłócić. Jaja wlać na patelnie z grzybami. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia. Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.
    Smacznego
    Bardzo smaczne, ja dodaję jeszcze podduszoną wcześniej na masełku paprykę jak na zdjęciu.

6 comments for “Boczniaki w jajecznicy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *