Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczek zapiekany z cebulką i czerwoną papryką

Składniki:

    • 1 kg boczku surowego (kawałek w kształcie kwadratu)
    • 1 średnia cebula
    • ¼ papryki czerwonej
    • olej, folia do żywności
    • nici do sznurowania
    • produkty Kamis:
    • 1 łyżkę Przyprawy do mięsa wieprzowego
    • 2 łyżki Warzywka

    Przygotowanie:
    Cebulę pokroić w plastry. Boczek natrzeć Warzywkiem, wierzch obłożyć cebulą, zawinąć w folię do żywności i odstawić na 3 dni do lodówki. Boczek wyjąć z folii i zdjąć cebulę. Boczek opłukać pod bieżąca wodą i natrzeć od środka Przyprawą do mięsa wieprzowego. Na środku, na całej długości, ułożyć cebulę i pokrojoną w centymetrowe paski paprykę. Złożyć na pół i zasznurować. Posmarować olejem, ułożyć w brytfance, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200° C. Po 40 minutach odkryć. Piec jeszcze przez ok. 1 godz. w temp 180° C, co 10 minut polewając sosem z pieczenia.
    Przepis nadesłany przez Kamis – Przyprawy SA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *