Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczek z musztardą i ziołami

 

Składniki:

  • 1,5 kg surowego boczku
  • 5 listków laurowych
  • 2 kostki bulionu
  • sól
  • pieprz

    Marynata:

  • 20 dag musztardy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka oregano
  • szczypta cukru

 

 

Sposób wykonania:

  1. Boczek zalać bulionem i gotować około 20 minut po czym do odcedzić i pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
    Marynatą posmarować boczek i obłożyć go listkami laurowymi.
    Wstawić do lodówki na 12 godzin.
    Po tym czasie nadziewać boczek na szpadki i polać go marynatą a następnie smażyć na ruszcie na rumiano.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *