Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Błyskawiczny sos chrzanowo- jabłkowy do potraw z grilla

Składniki:

  • 3 duże kwaśne jabłka
  • 1 słoiczek chrzanu
  • 3 żółtka ugotowane na twardo
  • ½ szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, cukier do smaku
  • sok z cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Jabłka umyć, obrać usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić cytryną. Żółtka zmiksować, dodać chrzan i śmietanę, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i cukrem, dodać posiekaną natkę pietruszki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *