Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Blok czekoladowy

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 5-6 łyżek kakao
  • 0,5 kg mleka w proszku
  • bakalie wg gustu (rodzynki, orzechy itp.)
  • 2 opakowania herbatników
  • 20 dkg wafelków np.: śmietankowych


Sposób przyrządzenia:
Wodę, margarynę i cukier razem zagotować aż do roztopienia. Mleko w proszku i kakao wymieszać razem; powoli, ciągle mieszając, wlewać gorącą mieszankę wody, margaryny i cukru i mieszać, by powstała gładka masa. Do takiej masy dodać pokruszone herbatniki i wafelki oraz bakalie. Wyłożyć do wysmarowanej formy keksowej i odstawić do lodówki na ok. 1godz. Uwaga! Zabójczo słodkie i pyszne. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *